SERVICE EN DIENSTEN

Als specialist in valbeveiliging hebben wij dagelijks te maken met veel verschillende werkzaamheden welke veilig op hoogte uitgevoerd moeten worden.

 

Complete dienstverlening

 

De medewerkers van Vertic hebben jarenlange ervaring in het veilig werken op hoogte en zijn jou graag van dienst. Voor elke situatie een oplossing om veilig en comfortabel op hoogte werken. Niets ontbreekt aan de dienstverlening van Vertic. Van advies tot maatwerk en van opleiding tot RI&E, bij Vertic kun je altijd geholpen worden voor de juiste oplossing tegen valgevaar.

 

Hoe kunnen wij jou helpen?

 

Bij Vertic ben je aan het juiste adres om alles te weten over veilig werken op hoogte. Wil je dus meer weten over onze gratis service en diensten? Kijk dan op onze onderstaande service en diensten of neem direct contact op met een van onze specialisten. Wij helpen graag.

Algemeen

ONTWERP
Onze veiligheidsadviseurs en ingenieurs zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van een veilige en gebruiksvriendelijke werkomgeving. Aan de hand van klant- en locatiespecifieke vereisten (RI&E) worden technische en praktische aspecten beoordeeld van waaruit een gedegen advies en ontwerp volgen.

 

PRODUCENT
Delta Plus Systems ontwikkelt, ontwerpt en produceert haar eigen producten.Innovatieve en kwalitatief hoogstaande producten en systemen voor het veilig en gebruiksvriendelijk werken op hoogte. Samen met onze klanten werken wij aan goede en gedegen oplossingen.

 

INSTALLATIE
Installatie van onze veiligheidsvoorzieningen op locatie vindt plaats door onze gespecialiseerde installatieteams. Teams die bestaan uit getrainde en opgeleide specialisten voor werken op hoogte.

 

CERTIFICERING
Alle producten en systemen van Delta Plus Systems voldoen aan of overtreffen de belangrijke veiligheidsnormen en wettelijke vereisten. Hiervoor worden Delta Plus Systems producten getest en gecertificeerd door een Europees onafhankelijk testinstituut (Notified Body) dat is gespecialiseerd in persoonlijke beschermingsmiddelen.

 

Daarnaast waarborgen intensieve kwaliteitscontroles volgens de ISO 9001:2008 certificering de veiligheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid van al onze producten.

Projectadvies

Veilig zijn en blijven is voor iedereen van levensbelang. Hierbij zijn wij ons vaak onbewust van de risico’s waaraan wij worden blootgesteld.

 

Werken op hoogte
Veiligheid is een continu proces van dag tot dag. Afhankelijk van de werkomstandigheid en situatie variëren de risico’s waaraan personen worden blootgesteld. Deze variatie zorgt ervoor dat er geen standaard oplossing is voor alle situaties voor het veilig werken op hoogte. Vallen van hoogte; al jaren risico en gevaar nummer 1 in Europa binnen de beroepsbevolking.

 

Advies op maat
Delta Plus Systems is al jaren een wereldwijd gespecialiseerde en deskundige organisatie in valbeveiliging. Op basis van onze kennis en ervaring ondersteunen en begeleiden wij onze klanten. Wij adviseren en ondersteunen bijvoorbeeld industriële ondernemingen, gemeenten, woningcorporaties, gebouweigenaren en beheerorganisaties bij verschillende vraagstukken op het gebied van valbeveiliging en werkprocedures. Dit kan zijn voor een volledige projectbegeleiding alsook voor een specifieke situatie of locatie.

Projectadvies-600

Risico Inventarisatie en Evaluatie

Veiligheid wordt echter niet simpelweg gerealiseerd door het leveren en/of aanbrengen van valbeveiliging of voorzieningen. Voordat hiertoe wordt overgegaan dient er eerst een goede en heldere risicoanalyse te worden gemaakt van het betreffende object of de locatie.

 

De basis voor elk advies
Uiteindelijk zijn er altijd verschillende factoren bepalend voor de al dan niet te kiezen oplossing. Verschillende situaties en omstandigheden die vragen om een specifieke en veilige oplossing. Voor het maken van een goede Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) worden door Delta Plus Systems de veiligheidsrisico’s beschreven en beoordeeld.

 

Denk hierbij aan:

 • Wensen en eisen van onze klant
 • Omgeving en werklocatie
 • De toegang tot de werklocatie
 • Gebruikers (onderhoud) frequentie
 • Locatie specifieke bijzonderheden
 • Etc.

 

Het resultaat
Aan de hand hiervan kunnen aanbevelingen en/of oplossingen worden geëvalueerd en geformuleerd. Een volledige Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) rapportage, aangevuld met tekeningen en/of foto’s vormen dan een basis voor het plan van aanpak voor onze klant.

Keuring en inspectie

Om de kwaliteit en veiligheid te kunnen blijven garanderen, moeten veiligheidsvoorzieningen periodiek gekeurd worden volgens de geldende normen en wet- en regelgeving. Alle veiligheidsvoorzieningen moeten onderworpen worden aan een periodieke inspectie, volgens de geldende minimale veiligheidsvereisten.

 

Algemene verplichtingen
“Om de veiligheid en gezondheid van medewerkers te waarborgen, zal de werkgever ervoor zorgen dat veiligheidsvoorzieningen en materialen periodiek worden gekeurd en geïnspecteerd volgens de geldende voorschriften en instructies”.

 

Specifieke verplichtingen
(EN795 en EN365) “Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) dienen onderworpen te worden aan een algehele controle waarbij een volledige inspectierapportage wordt vastgelegd en geregistreerd”.

 

In de praktijk
Goed te weten. Snelle en persoonlijke service gegarandeerd, waarbij eventuele reparaties meteen ter plaatse gratis worden gedaan. De Delta Plus Systems specialisten kunnen deze inspectie onafhankelijk uitvoeren en alle valbeveiliging weer certificeren zodat iedereen met een gerust hart de voorzieningen veilig kan blijven gebruiken.

Keuring-en-inspectie-600-1

Training en opleiding

Veilig werken op hoogte kan alleen worden bereikt door getrainde en goed opgeleide personen. Hierbij staan niet de middelen maar de gebruiker centraal.

 

Deskundige instructeurs
Delta Plus Systems is gespecialiseerd in veilig werken op hoogte en kan verschillende opleidingen verzorgen, afgestemd op de gebruiker en de omgeving. De trainingen worden door deskundige instructeurs van Delta Plus Systems gegeven, welke jarenlange ervaring hebben in het veilig werken op hoogte.

 

Veilig werken is maatwerk
De inhoud van de training wordt altijd toegespitst op de branche en specifieke werkzaamheden van deelnemers. Trainingen worden dus altijd samengesteld op basis van de wensen en behoefte van onze klanten.

 

Hierbij houden wij o.a. rekening met:

 • Kennis en ervaring van de trainee
 • De werkzaamheden en werkomstandigheden van de trainee
 • Welke veiligheidsvoorzieningen worden gebruikt
 • Klant en locatie specifieke vereisten
 • Omvang van de groep (maximaal ca. 10 personen bij praktijktraining)
 • Frequentie van uitvoering van werkzaamheden op hoogte van de trainee

 

De trainee ontvangt na afloop van de training, indien deze met goed gevolg is doorlopen, een diploma.

Bestekteksten

Klik hier voor alle bestekteksten van de Vertic valbeveiliging systemen.

Retour en haut