Valbeveiliging op een schuin dak

De Lijn is de commerciële naam van de Vlaamse Vervoermaatschappij, een overheidsbedrijf voor het stads- en streekvervoer met bus en tram in Vlaanderen.

 

De uitdaging

 

Een mooi gerestaureerd station maar een uitdaging om de juiste valbeveiliging te realiseren. Op dit station moet namelijk op een schuin dak met oog voor het esthetische een werkbare en veilige oplossing worden verzorgd. Dat waren de opmerkingen van een medewerker van De Lijn tijdens het eerste gesprek met een specialist met Delta Plus Systems.

 

De uitkomst

 

Delta Plus Systems heeft samen met De Lijn een goede valbeveiliging oplossing geboden. Op de grondig gerenoveerde locatie te Grimbergen is nu een Delta Plus Systems ALTIRAIL horizontale veiligheidsrail aangebracht met een lengte van ca. 240 meter. Hierbij is een veilige toetreding mogelijk en kan het onderhoud op de juiste wijze worden gerealiseerd.

Maatwerk kooiladder voor VvE

VvE De Genestetplein te Rotterdam is de belangenvereniging van het wooncomplex gevestigd aan de Genestetplein te Rotterdam.

 

Veilige toegang

 

Voor het beheer en onderhouden van de dakvlakken is in eerste instantie een goede en veilige dak toegang noodzakelijk. Om dit te realiseren is er een kooiladder van 12 meter met overstap / rustbordes geplaats tegen de zijgevel van het complex.

 

Alle gewenste opties

 

Om te voorkomen dat onbevoegde personen het dakvlak kunnen betreden is de kooiladder voorzien van een aanhaakladder aan de onderzijde. Tevens is de ladder voorzien van een inklimbeveiliging (luik) met slot. De kooiladder is geleverd in de kleurencombinatie van het wooncomplex (RAL 7015).

Hekwerk voor Mars

In Oud- Beijerland, ten zuiden van Rotterdam, ligt een hypermoderne voedingsfabriek die zich de grootste voedingsfabriek van Mars Europa kan noemen. Om alle klanten van Mars optimaal te bedienen, levert deze grote fabriek producten in een breed scala van verpakkingen en afmetingen.

 

De wensen van Mars

 

Optimaal veilig werken (op hoogte) is voor Mars altijd het belangrijkste uitgangspunt bij alle activiteiten. De hoogste klasse om veilig op daken te werken is te realiseren met collectieve valbeveiliging (hekwerken). In samenspraak met Mars heeft Vertic daarom een veiligheidsplan gemaakt met hekwerken als uitgangspunt.

 

Veilig werken op alle daken

 

De verschillende daken van de kantoor- productie- en distributiehallen van het Mars complex in Oud Beijerland zijn nu voorzien van VERTIC ALTILISSE AP vrijopgelegd (neerklapbaar) hekwerk. Het uit aluminium vervaardigde duurzame hekwerk is geplaatst langs de dakranden, voor de opstaande dakranden. Realisatie van het totale project betreft ca. 1.450 meter hekwerk.

Wil je meer weten over dit project of advies over valbeveiliging? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze valbeveiligingsspecialisten.

Veilig op het dak bij IKEA

Alle producten die IKEA ontwerpt en maakt worden bezield door het idee om het leven thuis nog beter te maken. De IKEA Group heeft 303 IKEA woonwarenhuizen in 26 landen.

 

Veel installaties

 

Op het dak van IKEA staan verschillende installaties zoals luchtbehandelingskasten, airconditionings, afwateringsinstallaties, communicatie, etc. Daarnaast vindt er periodiek onderhoud aan het dak plaats. Veiligheid voor het onderhoud en de inspectie van de verschillende voorzieningen is hierbij van essentieel belang.

 

Voor iedereen toepasbaar

 

Voor iedereen die op het dak werkzaamheden moet verrichten makkelijk te gebruiken en bovenal betrouwbaar. Dat waren de wensen en eisen van IKEA bij het kiezen van de juiste valbeveiliging. Om dit te realiseren is er gekozen voor de VERTIC ALTILINE horizontale veiligheidslijn welke is aangebracht op ALTIFIX borgingspunten.

Wil je meer weten over dit project of advies over valbeveiliging? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze valbeveiligingsspecialisten.

Cargill te Amsterdam

Cargill levert producten en diensten om de wereld op een verantwoorde manier van voedsel te voorzien. Hiermee beoogd Cargill de impact op het milieu te beperken en de samenleving waarin we wonen en werken te verbeteren.

 

Collectief is altijd veilig

 

Uiterst veilig en een speciale kleur zodat het passend is bij de uitstraling van het bedrijf. Dat waren de standpunten van Cargill voor een oplossing om veilig op de daken van de fabriek te kunnen werken. Vertic daarom heeft in samenspraak met Cargill een veiligheidsplan gemaakt met collectieve valbeveiliging als basis.

 

Het resultaat

 

Een van de productieruimtes in Amsterdam is nu voorzien van VERTIC ALTILISSE AP vrijopgelegd hekwerk. Het uit aluminium vervaardigde duurzame hekwerk is geplaatst langs de dakranden en voor de opstaande dakranden. Speciaal voor dit project is het hekwerk uitgevoerd in een speciale gele RAL kleur. Realisatie van het totale project betreft ca. 80 meter hekwerk.

Wil je meer weten over dit project of advies over valbeveiliging? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze valbeveiligingsspecialisten.

EMMAUS lifeline VERTIC

Emmaus Gebouw- Carouge

Installatie van een BATILIGNE-kabel- lifeline systeem op stalen dek om onderhoudswerkzaamheden aan fotovoltaïsche panelen mogelijk te maken.

LIDL & VERTIC

LIDL

Beveiliging van de gerenoveerde LIDL-winkels in heel Frankrijk. Installatie van ALTILISSE relingen en crinoladders.

VERTIC's COMBIRAIL inclined fall protection rail system

Refuge du Goûter – Mont-Blanc

Eén enkel COMBIRAIL hellend valbeveiligingssysteem is langs de hele gevel en het dak geïnstalleerd om onderhoudswerkzaamheden te beveiligen

VERTIC's BATILIGNE horizontal fall protection system

ALBIOMA’s zonnepark

BATILIGNE HLL handenvrij systeem geïnstalleerd op dek met staande naad voor onderhoud van zonnepanelen

Retour en haut